dilluns, 26 de juliol del 2010

Campions del món!


Per primer cop a la història, la selecció espanyola ha aixecat la seva primera copa del món.
Amb un començament agri contra Suïssa, on vam perdre per un gol a zero, la selecció ha sabut refer-se del cop fins a arribar a la glòria.
Després d'una primera fase regular bastant mediocre, on Espanya només va aconseguir guanyar per 2 a 0 i 2 a 1 a Honduras i Chile respectivament, van començar els creuaments.
Els vuitens de final es van disputar davant Portugal, on Villa va ser l'autèntic heroi amb l'únic gol del partit. El mateix va passar a cuarts davant Paraguai, però amb aquest cas, l'autèntic heroi va ser Iker Casillas ja que va aconseguir parar un penal a Cardozo. En aquells moments, parlàvem de que ja s'havia fet història perquè la selecció espanyola mai havia arribat a unes semifinals d'un mundial.
Les semifinals van ser contra una Alemania molt jove, amb les bones sensacions d'Özil, Schweinsteiger i Müller. En aquell partit la història va continuar gràcies a un gol de Puyol que permetia que Espanya disputés la gran final de la copa del món davant Holanda al Soccer City.
I l'esperat 11 de juliol va arribar, on havia un ambient espectacular a les grades del Soccer City amb persones conegudes arreu del món com és el cas de Nelson Mandela.
El partit va acabar 0 a 0 i va tenir que anar a la pròrroga. El joc d'Holanda es va basar en faltes i patades, com es va poder observar amb les jugades de Van Boomel i de De Jong el qual li va fer una forta patada a Xabi Alonso. En canvi, l'àrbit només va mostrar-li targeta groga.
Quan només faltaven 4 minuts pel final, una bona assistència de Cesc Fábregas va permetre que Iniesta marqués el gol més important de la història del futbol espanyol. En aquells moments, Espanya era campiona del món. I així va ser quan Howard Webb va pitar el final de la gran final.
També, cal destacar el gran detall d'Iniesta només marcar el gol quan a través de la seva samarreta vam poder observar una frase que va posar la pell de gallina a tots els pericos i possiblement a tots els seguidors espanyols: "DANI JARQUE SIEMPRE CON NOSOTROS". Sense cap dubte, Iniesta no es va fer només més mediàtic per marcar el gol de la final, sinó per dedicar-li al seu gran amic i gran capità de l'Espanyol Dani Jarque.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada